Изминатиот викенд рекордна посетеност

Изминатиот викенд, Спортскиот Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ беше центар на случувањата во градот и државата. Рекордна посетеност на повеќе настани кои што се одржуваа истовремено на различни локации во комплексот.


На А1 Базенот се одржа Зимското национално првенство во пливање, a на А1 Лизгалиштето се одржа седмиот по ред меѓународен турнир во хокеј "Skopje Ice Festival" на кој учестуваа екипи од Романија, Македонија и еден интернационален тим.

Во А1 Малата сала се одржа карате турнирот " Трофеј на Македонија" 2019, додека во А1 Кугланата кугларите се натпреваруваа на 25-от меморијален турнир во куглање "Гаврило Гаврилски".

Во А1 Арената пак политичката партија СДСМ ја одржа својата “Граѓанска трибина”.

Покрај овие настани, во саботата беше одржана и големата еко акција за чиста околина. Спортскиот Центар беше една од локациите каде што вработените во јавната администрација и службениците во Град Скопје, ја спроведоа акцијата „Администрацијата чисти со граѓанската организација “Не биди ѓубре”.

Во очекување на уште многу вакви исполнети викенди!

Ваш,
Спорти Центар БОРИС ТРАЈКОВСКИ

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.jpg 08.jpg

Печати