Кој капацитет најмногу Ви се допаѓа

Developed in conjunction with Ext-Joom.comlogoscbt

Соопштенија

Повеќе...

Повеќе...

 

Вип ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ исполнети со спортски ентузијасти

Денес, во Спортскиот Центар „Борис Трајковски“, во рамките на ВИП тениски терени, со почеток во 10:00 часот, се одржа вториот бесплатен и отворен час по тенис, на кој од 19-ти до 21-ти април, сите заинтересирани лица од 6 до 18 годишна возраст, имаа шанса да се пријават и да бидат дел од оваа манифестација. Овој спортски настан насловен како „Ајде да играме тенис“, беше под водство на двајца професионални тренери по тенис, кои на присутните им покажаа и презентираа дел од основните спортски вештини на овој популарен спорт.

-Денес во организација на Спортскиот центар Борис Трајковски се спроведува проектот „Ајде да играме тенис“. По одличното искуство од минатата година ние како спортски центар се решививме ВИП тениските терени и оваа сезона да бидат домаќини на отворениот час во тенис. Би сакал да истакнам дека на сите учесници кои денес се дел од оваа бесплатна обука, им беше овозможено подобро да се запознаат со основите и убавините за тенисот како спорт и тоа од страна на искусни и професионални тренери. Ние како раководство на Спортскиот Центар позитивно сме изненадени од големата заинтересираност и одзивот од страна на граѓаните, поточно од младите вљубеници во тенисот. Нашата цел е што повеќе млади луѓе да ги насочиме кон спортот и здравиот начин на живот. Младите учесници денес се покажаа како големи спортски ентузијасти без разлика што повеќето се почетни рекреативци, и искрено веруваме дека во некој од нив ќе се пробуди интересот за да продолжи да се занимава со овој популарен спорт. „Ајде да играме тенис“ е само дел од богатиот оперативен план на Спортскиот центар Борис Трајковски за 2017-та година-изјави Јане Мицевски Раководител на сектор продажба при СЦ Борис Трајковски.

Сите пријавени млади лица, кои беа дел од првиот бесплатен отворен час по тенис во Спортскиот Центар „Борис Трајковски“, имаа можност да ја искусат позитивната атмосфера и спортскиот дух кои се карактеристични за тенисот како спортска дисциплина.

Бесплатна професионална обука за почетници повторно во СЦ Борис Трајковски

Во сабота 22.04.2017 со почеток од 10,00 часот Спортскиот центар Борис Трајковски, уште еднаш ќе ја покаже својата општествена одговорна страна, која годиниве наназат ја гради како институција. Главна причина за ова е најавениот отворен час по тенис познат како „Ајде да играме тенис“. Имено сите граѓани кои се вљубеници во тенисот или пак изразуваат желба да ги запознаат основите на тенисот како спорт, ќе имаат можност за бесплатна професионална обука која ќе се одржи на Вип тениските терени во склоп на СЦ Борис Трајковски.

Од Раководството на Спортскиот Центар „Борис Трајковски“, нагласуваат дека овој час ќе биде бесплатен за сите заинтересирани граѓани, а истиот ќе биде наменет за сите лица кои се почетници во тенисот, но и за сите оние кои имаат желба да се запознаат подобро со убавините на овој спорт. Со цел да се присуствува на бесплатниот отворен час по тенис, „Ајде да играме тенис“, се наведува дека е потребно секое заинтересирано лице да се пријави на телефонскиот број 078361632 или пак директно на касата на Вип тениските терени. Во зависност од бројот на пријавените, ќе се формираат групи кои ќе бидат обучени од двајца професионални тренери по тенис, кои пак ќе го пренесат своето знаење и вештини на идните рекреативци или професионални тенисери.

- „Ајде да играме тенис“ е проект кој го воведоме минатата сезона, и на мое огромно задоволство се покажа како мошне успешен проект. Како Спортски Центар одлучивме и оваа сезона да го спроведеме овој проект и да им овозможиме на сите заинтересирани граѓани и вљубеници во тенисот , бесплатен професионален час по тенис. Истиот ќе се одржи на Вип тениските терени во склоп на Спортскиот Центар Борис Трајковски претстојната сабота со почеток од 10,00 часот. Секое лице кое ќе пројави интерес за да научи нешто повеќе за убавините на овој спорт , ќе има можност да се пријави за бесплатен час кој ќе биде под капата на искусни професионални тренери по тенис.

Имаме позитивен став кон очекуваниот одзив од страна на спортските ентузијасти и љубителите на тенисот и јас искрено се надевам дека ова е само дел од спортските активности кои што граѓаните очекуваат да се реализираат во иднина во склоп на Спортскиот Центар „Борис Трајковски“ - изјави Златко Перински, Директор на СЦ „Борис Трајковски“

Пријавувањето ќе започне од денес 19.04.2017 и ќе трае заклучно со 21.04.2017 (петок), а право на пријавување ќе имаат сите лица од 6 до 18 годишна возраст. Дополнително, при процесот на пријавување, ќе биде задолжително да се наведе возраста на лицето кое ќе пројави интерес да посетува бесплатен час по тенис.

Повеќе...