Кој капацитет најмногу Ви се допаѓа

Developed in conjunction with Ext-Joom.comlogoscbt

Соопштенија

Поради брзиот начин на живот и постојаната трка со времето во нашето модерно секојдневие, родителите имаат се помалку слободно време да спортуваат заедно со своите деца и да ги научат на здрав живот уште од мали нозе. Денешните деца во споредба со останатите генерации помалку спортуваат, а нивните загрижени родители се обидуваат да најдат начин како да ги преку насмевка и игра да им го „влеат спортот во крвта“ на своите најмили.Токму „Спортот и семејните вредности“ денес беа промовирани на најубав можен начин, преку забава, спортување и дружење во СЦ Борис Трајковски на новата монтажно-демонтажна поставка за поделба на салата во 3 помали терени.Неколкуте познати македонски спортисти со своите семејства како Томи Стефановски, Врбица Стефанов, Ивце Пивце со својата Весела дружина, кловнови, паркур артисти, скокање во вреќи, влечење јаже, вртење хула-хоп, кој најдолго ќе реди со пинг понг топче, фудбал или ракомет, родителите и дечињата во игра со врзана една нога, куглање во сала со топка за ритмичка гимнастика, хокеј во сала, со пинг понг рекет носење на топка фудбал или кошарка до одреден простор, карате, тенис и слични игри беа на менито за сите семејства кои во неделата беа на најмасовниот семеен спортски настан.Пред повеќе од петстотини семејства, настанот го отворија Директорот на СЦ Борис Трајковски, г. Златко Перински, Директорот на Агенција за млади и спорт, г. Марјан Спасески како и Владимир Ѓорчев кој со своето семејство уживаше во миговите поминати на денешниот настан.

Проектот „Спортот и семејните вредности“ чија основната намена е да се промовира спортот преку семејните вредности и да се стимулираат граѓаните преку спортот и спортските активности да се дружат повеќе меѓусебно, ќе се одржи в недела во СЦ „Борис Трајковски“.

Повеќе...

Најчесто во светските спортски центри кои што се наменети за врвни спортски натпревари, ретко кој од обичните луѓе може да си дозволи и воопшто да спортува на истиот терен и во истата сала каде што играат неговите омилени играчи и идоли.

Повеќе...

Скопје (30.09.2015) Нема подобар спорт за одржување на кондиција,психофизички развој  и водење на здрав животод пливање, а многумина експерти имаат потврдено дека токму овој начин на вежбање е најкорисен за здравјето.

Повеќе...

После одличната летна сезона на Аква-паркот, СЦ „Борис Трајковски“ за есенва планира многу новитети со цел да се задоволат вкусовите на граѓаните.

Повеќе...